سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اظهار داشت: کشورهای عضو برجام و کشورهایی خارج از برجام تلاشهایی را برای حفظ این توافق آغاز کردهاند. گامِ بعدی ما هم در یک فرصتِ دو ماههای که باز به اروپاییها دادیم طراحی شده و اجرا خواهد شد.
وی درباره نفتکش توقیف شده کشورمان گفت: از همان روزِ اول ما اقداماتِ سیاسی حقوقی و دیپلماتیکِ را شروع کردیم، سفیرِ انگلیس را دو بار به وزارت خارجه احضار کردیم، چندین بار هم حضور پیدا کرد که توضیح بدهد. با ارائه اسناد و مدارک، چندین بار به انگلیسیها گفتیم و گوشزد کردیم که این اقدام آنها تنشآفرین و همسو با سیاستهای خصمانۀ آمریکاست. وکیلی هم در این زمینه گرفته شده که در حالِ انجامِ کارهای حقوقی و قضاییِ است.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران به عنوان کشوری که در حاشیه خلیج فارس است و آبراه مهم و استراتژیکِ تنگۀ هرمز در منطقۀ آن قرار دارد، مسئولِ حفظ امنیتِ کشتیرانی است و این کار را خواهد کرد، بنابراین اگر کشتیهایی که مشکل قانونی نداشته باشند و مجوزهای لازم را داشته باشند و در هماهنگی با نیروهای مستقر در منطقه مقررات را رعایت کردند، میتوانند به راهِ خودشان ادامه بدهند.
موسوی درباره سریال گاندو و اینکه آیا آن یک میلیارد و چند صد میلیون دلاری که به ایران منتقل شد، نتیجۀ مذاکرات و برجام بود یا تبادل برخی افراد مانند جیسون رضائیان گفت: اگر برجام نبود احتمالِ اینکه چنین توافقی صورت بگیرد و چنین مبادلهای انجام شود و چنین پولی وارد کشور شود، نمیگویم غیرممکن بود، اما به شدت سخت بود. این سریال با هر انگیزهای که ساخته شده، ولی آن قسمتی که بیشتر به ما مربوط است و اینکه ما مثلاً اینکه از وزارت خارجه شخص وزیر یک چهرۀ منفعلِ، بیعمل و کمی تعابیرِ دیگری نشان داده شود واقعاً نمیپسندیم و واقعاً ۱۸۰ درجه با آن چیزی که واقعیت است تفاوت دارد.
وی گفت: آقای ظریف اقتدار و صلابتی که لازمۀ وزیر امور خارجه و وزارت خارجه ایران است در همۀ عرصههای سیاست خارجی چه در داخل و چه در خارج داشته است و از این باب بود که کمی گلهمند شدیم که این چه تصویرسازیهایی است که از دیپلماتهای زحمتکشِ کشورِ ما دارند نشان میدهند.